Welke bijbanen staan goed op je cv?

Als student weet je als geen ander dat geld altijd wel een dingetje is. Wil je leuke dingen blijven doen naast je studie en niet met een te hoge studieschuld blijven zitten na je afstuderen, dan is een bijbaantje een uitkomst. Daarnaast staat een bijbaan goed op je cv, dus sla je mooi twee vliegen in één klap. Een cv schrijven lastig? Als je op zoek gaat naar goede cv sjablonen kun je eenvoudig en snel een cv opstellen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt van bijbanen die interessant zijn om op je curriculum vitae te vermelden.

Zoek naar bijbanen die passen bij je studie

Met een bijbaan die iets met je studie te maken heeft, geef je je levensloop een flinke boost. Volg je bijvoorbeeld een lerarenopleiding dan kun je als koerier gaan werken. Maar als je een bijbaan zoekt die past bij je studie, zoals entertainer op een camping of medewerker bij een binnenspeeltuin, ben je al bezig met het werken met kinderen ook al is het in een andere branche.

Of een bijbaan in je toekomstige branche

Ook kun je natuurlijk direct kiezen voor een bijbaan in je toekomstige branche. Zo doe je meteen waardevolle werkervaring op in jouw vakgebied. Aangezien je al gekozen hebt voor een bepaalde studie wil je later ook aan de slag in deze richting. Volg je bijvoorbeeld een studie aan de hogere hotelschool? Dan is het slim om een bijbaan te zoeken in de horecabranche. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als baliemedewerker in een hotel of als horecamedewerker.

Ga als promotor aan de slag

Werken als promotor is een populaire studentenbijbaan én een mooie aanvulling op je cv. Als promotor is het jouw taak om donateurs of klanten te werven. Je doet flink wat nieuwe vaardigheden op als je promotiewerk doet. Ideaal om te vermelden op je cv, want je bent commercieel ingesteld, je beschikt over doorzettingsvermogen en kan goed overweg met mensen.

Wat denk je van werken in de horeca?

Ook werken in de horeca levert je goedkeuring op van toekomstige werkgevers. Waarom? Omdat je in de horeca moet kunnen multitasken, flexibel moet zijn en geen 9 tot 5 mentaliteit moet hebben. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel en daar moet jij voor zorgen als je achter de bar staat of in een restaurant werkt. Met een horecabijbaan laat je zien dat je kunt omgaan met geld, dat je prioriteiten kunt stellen en dat je klantvriendelijk bent. Vaardigheden en eigenschappen die het zeer goed doen op een cv.

Ook een functie als callcentermedewerker doet het goed

Ben je geen horecapersoon of is promotiewerk niet jouw ding? Wat denk je van callcentermedewerker? Je kunt kiezen tussen inbound waarbij je vragen beantwoord van klanten. Zo leer je servicegericht te zijn en goed te luisteren. Bij outbound callcenterwerk ben jij degene die potentiële klanten benadert om ze een product of dienst te verkopen. Hierbij gaat het om commerciële vaardigheden en het behalen van resultaten. Naar welke richting je voorkeur ook uitgaat, ze staan allebei goed op je cv.

Categoriën:

Algemeen
Geen Reacties op “Welke bijbanen staan goed op je cv?”

Geef een reactie