Fase 2 – Het onderwerp van je scriptie

Na het inlezen en het verdere voorbereiden van je scriptie is het moment aangekomen om de knoop door te hakken en een onderwerp te bepalen waar je je op toe gaat leggen tijdens het schrijven van je scriptie. Een moeilijk moment tijdens het schrijven van je scriptie. Gelukkig kun je hieronder verschillende tips vinden voor deze fase:

  • Besteed voldoende tijd aan je scriptievoorstel. Een goede start is immers een goed begin. Vaak wordt hier te weinig aandacht aan besteed en ben je uiteindelijk meer tijd dan je gepland had.
  • Begin niet aan je scriptie als je een onderwerp hebt, waarmee je geen feeling hebt. Zorg altijd dat het een onderwerp is dat je duidelijk voor ogen hebt en waar je een bepaalde interesse in hebt. Alleen hierdoor houd je het schrijven van je scriptie vol tot het einde.
  • Hou niet teveel vast aan het eerste idee/opzet ten koste van alles. Verander zonodig de plannen om tot een goed en bruikbaar resultaat te komen en een top scriptie.
  • Constateer tijdig wanneer er over jouw onderwerp weinig literatuur te vinden is en onderneem tijdig stappen.
  • Wanneer je een literatuuronderzoek wilt doen of wanneer je een scriptie wilt schrijven tijdens een stage bij een onderneming, zul je hiermee rekening dienen te houden bij het uitzoeken van je onderwerp.
  • Wees niet te kieskeurig bij het kiezen van je onderwerp voor je scriptie. Elk onderwep brengt minder interessante vlakken met zich mee. Daarnaast kun je je in een verder stadium weer toespitsen op een specifieker deel van het onderwerp, zodat je de mindere kanten wellicht niet hoeft mee te nemen.
  • Maak altijd notities wanneer je je gedachten laat gaan over het onderwerp. De op het eerste gezicht spontane en wellicht idiote ideeën kunnen later uitmonden in een zeer interessant, vernieuwend en creatief onderwerp.
  • Alle informatie die je op dit moment bij je onderwerp zoekt, dien je nog niet grondig te bestuderen. Dit kan in een latere fase en zorgt alleen maar voor meer werk.

Categoriën:

Featured, Scriptietips
Geen Reacties op “Fase 2 – Het onderwerp van je scriptie”

Geef een reactie