Fase 1 – De voorbereiding

Met frisse moed, geïnspireerd en vol enthousiasme begin je aan het schrijven van je scriptie! Althans de meesten.. Maar wanneer je een scriptie gaat schrijven is een goede voorbereiding onontbeerlijk. Een goede start is immers het halve werk! Hieronder vind je de tips die je in deze fase in acht kunt nemen:

  • Check de richtlijnen voor het schrijven van een scriptie goed. Hier kun je de richtlijnen voor de indeling van een scriptie vinden opgesteld door de Universiteit van Amsterdam (UvA). Klik hier voor dit pdf bestand.
  • Het opstellen van een plan van aanpak mag uiteraard niet ontbreken! Lees hier hoe je een plan van aanpakscrhijft!
  • Maak een goede inschatting van de tijd die in het schrijven van een scriptie gaat zitten. Voor een groot deel is dit al te destilleren uit de richtlijnen gegeven door je instelling, echter zul je hier ook je persoonlijke inschatting hiervan moeten maken. De een is eenmaal sneller in bepaalde onderdelen dan de ander.
  • Verzamel veel informatie over mogelijke onderwerpen waarover je je scriptie gaat schrijven. Oftewel, lees je goed in! Lijkt een voor zichtzelf sprekende tip, echter, wanneer je goed in het onderwerp zit, zul je hier het gehele proces profijt van hebben. Het bekijken van andere scripties is zeer handig. Zo kun je een goed idee krijgen van hetgeen er van je verwacht wordt. Klik hier voor online scripties!
  • Wees voordat je uberhaupt begonnen bent met het schrijven van je scriptie bewust van de mogelijke docenten die je kunnen gaan begeleiden. Er zit een groot verschil in docenten, zowel in de beoordeling als medewerking. Zorg dus dat je op tijd de juiste persoon voor jouw onderwerp in je vizier krijgt en probeer deze als begeleider binnen te slepen. Scheelt je een hoop ergenis verderop.
  • Zorg voor een locatie waar jij goed kunt werken. Mocht dit je eigen kamer zijn, zorg dan dat je alle voorzieningen voor handen hebt en probeer je hierbij ook zoveel mogelijk in te dekken tegen een crashende computer. Dit laatste zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten.
  • Besteed voldoende tijd aan je scriptievoorstel. Een goede start is immers een goed begin. Vaak wordt hier te weinig aandacht aan besteed en ben je uiteindelijk meer tijd dan je gepland had.
  • Laat verschillende ideëen door je gedachten gaan en schiet ze niet direct af. Hou in het begin je keuze nog breed om vervolgens de knoop door te hakken en je op je beste keuze te richten.
  • Constateer tijdig wanneer er over jouw onderwerp weinig literatuur te vinden is en onderneem tijdig stappen.

Categoriën:

Featured, Scriptietips
Geen Reacties op “Fase 1 – De voorbereiding”

Geef een reactie