Fase 4 – Het onderzoek

Eindelijk is het moment dan aangebroken waarop je je assumpties gaat testen en waarbij het ware werk zal plaatsvinden: het onderzoek, de kern van je scriptie. Hieronder vind je de tips die je in deze fase in acht kunt nemen:

  • Begin direct met het archiveren van je informatie voor je scriptie. Denk niet, ach dat komt later wel, nee, direct aanpakken. Voor je het weet verzuip je in je eigen informatie of kun je bepaalde informatie niet meer terugvinden. Veel studenten die wij gesproken hebben, hebben veel tijd verspild aan het terugzoeken van informatie of zelfs het opnieuw verkrijgen van informatie.
  • Maak gerust aantekeningen over wanneer en hoe bepaalde informatie verkregen is.
  • Blijf op je eigen onderzoekspad. Ga niet te veel hiervan afwijken wat resulteert in een hoeveelheid informatie waar je niks mee kunt. Het is heel makkelijk om lukraak informatie te verzamelen. Liever tien relevante artikelen dan duizend irrelevante.
  • Houd het aspect tijd in de gaten. Deze fase laat zich kenmerken door enthousiasme. Je zult niet de eerste zijn die te veel tijd in het onderzoek steekt en hierdoor bij het schrijven tijd moet besparen. De fases na het onderzoek kosten ook zeer veel tijd!
  • Wanneer je gebruik wilt maken van enquêtes in je onderzoek, dien je dit grondig voor te bereiden. Zorg dat je hier professioneel en goed voorbereid aan begint. Lees hier meer over het opstellen van een enquête.

Categoriën:

Scriptietips
Geen Reacties op “Fase 4 – Het onderzoek”

Geef een reactie