Fase 6 – De afronding

Eindelijk is het dan zover! De laatste afrondende fase is begonenn. De spellingscontrole gaat voor de laatste keer over de scriptie, de paginanummers worden (indien je dit al niet gedaan had) toegevoegd en meesterstuk mag naar de drukker gebracht worden. Hieronder vind je de tips die je in deze laatste fase in acht kunt nemen:

  • De literatuurlijst dient ook goed op orde te zijn. Hiervoor gelden bepaalde richtlijnen. Afhankelijk van de instelling waar je je scriptie schrijft, kan deze richtlijn variëren. Veel gebruikte richtlijnen zijn de APA Style en Harvard System of Referencing. Hoofdregel is, bij welke richtlijn je ook gebruikt in je scriptie, doe het consistent.
  • Vergeet de richtlijnen voor de bijlagen niet. Een titel moet.
  • Laat andere mensen je werk ook doorlezen. Na weken bezig geweest te zijn met je scriptie, maak je jezelf blind voor eigen (taal)fouten.
  • Aangezien deze fase zich laat kenmerken door meer focus op de lay-out, kan er ook gedacht worden aan het toevoegen van illustraties/afbeeldingen. Doe dit wel professioneel. Voor professionele afbeeldingen kun je het beste zoeken op deze site.Geheel gratis.
  • Controleer je gehele scriptie nog een laatste keer goed op slordigheden. Niks komt zo amateuristisch over als slordigheidsfouten. Veel studenten laten hun scriptie nakijken op taal.
  • Kijk nog eens naar het gebruik van je voetnoten. Heb je deze niet te vaak gebruikt en kan het niet anders opgelost worden? Plaats de voetnoten in ieder geval aan het eind van de hoofdstukken. Wanneer je dit niet doet, zullen de voetnoten hun waarde verliezen doordat ze het verhaal te veel onderbreken en de lezer dus afleiden van hetgeen je met je onderzoek wilt vertellen.
  • Afhankelijk van de onderwijsinstelling dien je je onderzoek te verdedigen middels een presentatie. Presenteren hoeft niet moeilijk te zijn, aangezien het onderwerp je eigen onderzoek is! Echter wordt de presentatie meestal wel meegewogen bij het bepalen van je cijfer. Daarom: wanneer je moeite hebt met presenteren, zorg dat je je presenteerskills verbetert. Dit kun je doen door dit artikel te lezen over presentatie
  • De scriptie zit er op! Nu kun je je eindelijk opmaken voor een flitsende carrière! Lees snel verschillende artikelen over bijvoorbeeld de sollicitatiebrief, het doen van een assessment of over het krijgen/ geven van coaching!
  • Zorg er voor dat je je studiefinanciering tijdig opzegt! De boetes zijn niet mals en wanneer je hier bericht van krijgt heb je de eerste al te pakken.

Categoriën:

Featured, Scriptietips
Geen Reacties op “Fase 6 – De afronding”

Geef een reactie