Scriptie tips uitleg

Iedereen die begint met het schrijven van een scriptie ziet uit naar het moment waarop voor het laatst de spellingscontrole over de afgeronde scriptie gaat! Maar voordat het zover is, zullen er eerst nog enkele fasen van je scriptie doorlopen dienen te worden. Hier vind je per te doorlopen fase de specifieke tips die je juist in deze fase nodig hebt! Het schrijven van een scriptie wordt hier onderverdeeld in zes fases. Hieronder wordt elke fase van het schrijven van een scriptie besproken:

Fase 1 – De voorbereiding

Met frisse moed, geïnspireerd en vol enthousiasme begin je aan het schrijven van je scriptie! Althans de meesten.. Maar wanneer je een scriptie gaat schrijven is een goede voorbereiding onontbeerlijk. Dit is de eerste fase tijdens het schrijven van je scriptie en tevens een zeer belangrijke! Een goede start is immers het halve werk! Deze eerste fase van je scriptie laat zich kenmerken door inlezen in de verschillende onderwerpen, docenten benaderen en je zaakjes op orde brengen om je volkomen op je meesterwerk toe te kunnen leggen.

Fase 2 – Bepalen van het onderwerp

Na het inlezen en het verdere voorbereinden is het moment aangekomen om de knoop door te hakken en een onderwerp te bepalen waar je je op toe gaat leggen tijdens het schrijven van je scriptie. Deze tweede fase laat zich kenmerken door het afbakenen van het onderwerp en de kaders in kaart brengen (zelf en opgesteld door de onderwijsinstelling).

Fase 3 – De vraagstelling

Een onderwerp van het onderzoek, geplaatst in je aangebrachte kaders, laat zich leiden door onderzoeksvragen. Deze fase, waarbij de centrale vraag van je scriptie in centraal staat, laat zich kenmerken door het opstellen van je onderzoeksvraag, de assumpties en zaken als bijvoorbeeld de inhoudsopgave.

Fase 4 – Het onderzoek

Eindelijk is het moment dan aangebroken waarop je je assumpties gaat testen en waarbij het ware werk zal plaatsvinden: het onderzoek, de kern van je scriptie. In deze fase spelen zaken als het nemen van interviews, literatuuronderzoek en uiteraard de verwerking van de gevonden informatie.

Fase 5 – Het schrijven

Voorkomend uit het onderzoek, kun je met je gegevens aan de slag en start het daadwerkelijke schrijven van de scriptie. In deze fase plaatsen we zowel het schrijven van je conceptversie van je scriptie tot het herschrijven van deze versie.

Fase 6 – De afronding

Eindelijk is het dan zover! De laatste afrondende fase van je scriptie is begonnen. De spellingscontrole gaat voor de laatste keer over de scriptie, de paginanummers worden (indien je dit al niet gedaan had) toegevoegd en je meesterstuk mag naar de drukker gebracht worden.

Mocht het nog niet duidelijk zijn, op deze website kun je per fase alle tips vinden die op dat moment voor jou van toepassing zijn. Klik bovenaan de site op de fase waar je in zit en bekijk de tips!

Doe je voordeel met deze site en heel veel succes met het schrijven van je scriptie, jouw meesterwerk waarmee je je opleiding afsluit!

Categoriën:

Algemeen
Geen Reacties op “Scriptie tips uitleg”

Geef een reactie